The Songs of Finland

Koska:
2.9.2017 @ 19:00
2017-09-02T19:00:00+03:00
2017-09-02T19:15:00+03:00
Missä:
Kulttuuritalo Martinus
Martinlaaksontie 36
01620 Vantaa
Suomi
Hinta:
29,50 e

Satavuotias Suomineito meets TVOF

Merikanto, Helismaa, Chydenius. Vainio, Leskinen, Karjalainen. Vesala, Närhi, Vartiainen. Vantaan Viihdeorkesteri Ensemble ja The Voice of Finlandin semifinalistit esittävät rakastetuimpia suomalaisklassikoita sadan vuoden ajalta uusina, tuoreina sovituksina.

Vantaan Viihdeorkesteri Ensemble ja The Voice of Finlandin semifinaalikahdeksikko tekevät kunniaa satavuotiaan Suomen rakastetuimmille klassikkosävelmille. Orkesteria johtaa pianovirtuoosi Lenni-Kalle Taipale – joka palkittiin viime vuonna Vantaan kulttuuripalkinnolla merkittävistä ansioista taiteen ja kaupungin taide-elämän hyväksi. Sovituksista vastaa musiikin moniottelija Jussi Lampela.

Solisteina loistavat The Voice of Finlandin voittaja Saija Saarnisto sekä Andrea Brosio, Anna Ijäs, Aksel Kankaanranta, A-J Keskinen, Sara Kurkola, Tiina Nyyssönen ja Juuso Vuorinen.

Vantaan Viihdeorkesteri ja Lenni-Kalle konsertoivat TVOF-semifinalistien kanssa jo vuonna 2014, silloin yksityistilaisuudessa. Nyt toimivaksi todettu konsertti halutaan tuoda kaikkien ulottuville.

“Suomalainen musiikki on puhutellut meitä kaikkia jossakin elämän vaiheessa, tavalla tai toisella. Siksi The Songs of Finlandia voi suositella kaikenikäisille ja hyvinkin erilaisesta musiikista pitäville”, Jussi Lampela toteaa.

Konsertissa lähdetään liikkeelle 1920-luvulta, Alfred J. Tannerin kupleteista. Illan aikana käydään Helismaan ja Erik Lindströmin arkistoilla, viivähdetään Kaj Chydeniuksen, Juha Watt Vainion ja J. Karjalaisen klassikoissa ja päädytään vähitellen 2000-luvulle ja tähän päivään.

Kappalevalinnoissa on kuunneltu solistien toiveita sekä ajatuksia siitä, mitä suomalaisuus heille merkitsee. Laulajien näkemykset kuuluvat myös Jussi Lampelan tuoreissa, tätä konserttia varten tehdyissä sovituksissa.

“Lavalle nousee kahdeksan nuorta alansa huippua, joiden vetäjänä on äärimmäisen taitava Lenni-Kalle Taipale. Kun taustalla soittaa vielä kansainvälisen tason viihdeorkesteri, tunnelma on väkisin käsinkosketeltavan energinen ja intensiivinen”, Lampela lupaa.