KULTTUURITALO 60 VUOTTA: Tarja Turunen ja Vantaan Viihdeorkesteri

Koska:
23.3.2018 @ 19:30
2018-03-23T19:30:00+02:00
2018-03-23T19:45:00+02:00
Missä:
Kulttuuritalo, Helsinki
Sturenkatu 4
00510 HELSINKI
Hinta:
alk. 45,50 e

KULTTUURITALON JUHLAVUOSIKONSERTIN TÄHTENÄ TARJA TURUNEN

Helsingin legendaarisimpiin keikkapaikkoihin kuuluva ja Alvar Aallon suunnittelema Kulttuuritalo saa arvoisensa 60-vuotisjuhlaillan, kun lavan ottaa haltuun harvoin kotimaassaan keikkaileva sopraano Tarja Turunen yhdessä 40-henkisen Vantaan Viihdeorkesterin kanssa. Ainutlaatuisessa erikoiskonsertissa kuullaan niin Turusen omaa tuotantoa kuin tunnettujen säveltäjien klassikoitakin. Tarja Turunen liittyy samalla sellaisten Kultsan lavalla viihdyttäneiden naispuolisten maailmantähtien laatuseuraan kuten Ella Fitzgerald, Tina Turner, Marianne Faithfull, Blondie, Patti Smith ja Lady Gaga.

Tänä vuonna 70 vuotta täyttävä Vantaan Viihdeorkesteri on ammattimuusikoista koostuva sinfoniaorkesteri joka ainoana Suomessa on ainakin toistaiseksi keskittynyt ainoastaan viihdemusiikkiin. Heidän pääkapellimestarinaan toimii vuosikymmenen loppuun asti walesilaissyntyinen Nick Davies. Vantaan kulttuuripalkinnolla huomioitu Vantaan viihdeorkesteri sai alkunsa vuonna 1948, jolloin Helsingin autokoritehtaan henkilökunta perusti Tikkurilaan voittoa tavoittelemattoman yhdistyksen, Vantaan orkesteri ry:n.

Tarja Turunen tuli maailmanlaajuiselle yleisölle tunnetuksi Nightwishin solistina vuosina 1996-2005 ja yhteistyön päätyttyä, hän on ollut soolouralla. Tarja julkaisi viimeisimmän albuminsa vuonna 2014. Beauty & the Beat–livealbumi sisältää niin klassista musiikkia kuin myös rock-kappaleita orkesterille sovitettuina. Tarja esiintyi edellisen kerran Suomessa viime joulukuussa Raskasta joulua-kiertueella.

”On todella mukavaa päästä Raskasta joulua –kiertueen jälkeen omalle konserttisalikeikalle Suomeen! Ja vieläpä 70 vuotta täyttävän Vantaan Viihdeorkesterin kanssa ja 60 vuotta täyttävän Kulttuuritalon kunniaksi! Tässä on monta syytä juhlaan ja uskonkin, että edessä on aivan ainutlaatuisen hieno ilta,” iloitsee Turunen tulevasta konsertista.

Konsertti on Kulttuuritalon 60-vuotisjuhlaohjelman päätapahtuma.