Kalevauva.fi 2 v. juhlakonsertti

Koska:
6.11.2018 @ 19:00
2018-11-06T19:00:00+02:00
2018-11-06T19:15:00+02:00
Missä:
Kulttuuritalo Martinus
Martinlaaksontie 36
01620 Vantaa
Suomi
Hinta:
39 e

Mies syö lapsen vanukkaat !! Kuorsaava kissa. Ei tätä kestä. Te ketkä ette harrasta usein seksiä. Vantaa.

2000-luvun eliaslönnroteiksikin tituleeratut Aapo Niininen ja Kimmo Numminen juhlistavat Kalevauva.fi-duonsa kaksivuotistaivalta ja uhmaikää yhdessä Vantaan Viihdeorkesteri Ensemblen kanssa.

Kalevalan jalanjäljissä saapastelevat ammattimuusikot ovat rakentaneet uuden ilmiön vanhan päälle: folk-popahtavien laulujen sanoitukset ovat suoria lainauksia liki kulttimaineeseen nousseelta Vauva.fi-keskustelufoorumilta, ja kappaleet sävelletään lainausten ympärille tosissaan ja ammattimaisen kunnianhimoisesti.

– Vauva.fi-keskusteluista löytyy läpileikkaus suomalaisten arjesta. Nimimerkkien takana puhutaan ihan oikeista tunteista, ja luova hulluus kukkii siellä aika vapaasti. Joku on sanonut, että Kalevauva kertoo yhteiskunnastamme enemmän kuin sata akateemista tutkimusta, Numminen ja Niinistö myhäilevät.

Juhlakonsertin myötä uuden ajan kansanmusiikki tuodaan ensimmäistä kertaa konserttisaliympäristöön.

Ennennäkemätön ja -kokematon on myös duoa komppaavien muusikoiden määrä: isosta soundista vastaa Vantaan Viihdeorkesterin 25 muusikon Ensemble.

– Onhan se mielettömän hienoa, että tähän rinnalle on rakentunut tuollainen porukka. Emme ole tehneet koskaan bändikeikkaa, joten aloitamme saman tien vähän isommalla vaihteella. Demottelu on kuulostanut sairaan hienolta, ja olemme innoissamme, Kalevauvat hehkuttavat.

Konsertin sovitukset ovat idean isän, pianisti-sovittaja-kapellimestari Risto Kupiaisen, käsialaa.

– Kimmo ja Aapo ovat erittäin taitavia muusikkoja. Sävellyksissä on paljon hienoa tekstillisten teemojen lisäksi. Juhlimme siis paitsi persoonallisia sanoituksia, myös niiden ympärille sävellettyä musiikkia, hän toteaa.

Kimmo Numminen ja Aapo Niininen loivat Kalevauva.fi-yhtyeen kesällä 2016 Kaustinen Folk Music Festivalia varten. Nyt Kalevauva.fi työllistää parivaljakon kokopäiväisesti. Duo on kerännyt nettikansanmusiikillaan jo yli miljoona spotify-streamia ja yli kaksi miljoonaa youtube-näyttöä. Yhtyeen debyyttialbumi valittiin Vuoden kansanmusiikkilevyksi ja Kalevauva.fi Vuoden Vantaalaiseksi vuonna 2017.