John Williams Movie Themes Concert vol.2

Koska:
17.10.2020 @ 19:00
2020-10-17T19:00:00+03:00
2020-10-17T19:15:00+03:00
Missä:
Musiikkitalo
Mannerheimintie 13
00100 Helsinki
Hinta:
alk. 25.50 e

Williamsin mestariteokset ovat soineet jo kolmesti Musiikkitalon täysille katsomoille. Syksyn konsertissa yleisölle tarjoillaan täysin uusi huikea ohjelmisto.

John Williams on elokuvamusiikin elävä legenda, jonka tuotanto on paitsi käsittämättömän laaja, myös poikkeuksellisen mestarillinen ja rakastettu. Hän on säveltänyt musiikin yli sataan elokuvaan Tappajahaista Indiana Jonesiin ja Jurassic Parkista Schindlerin listaan, voittanut elokuvamusiikillaan viisi Oscaria ja ollut peräti 51 kertaa ehdolla palkinnon saajaksi.

“Williamsin musiikkiin on helppo samastua ja rakastua heti ensi kuulemalla. Hänellä on ainutlaatuinen ymmärrys elokuvasta, tarinankerronnasta ja tunteista”, Vantaan Viihdeorkesterin ylikapellimestari Nick Davies toteaa.

“Musiikki on todella taitavasti ja suurella sydämellä kirjoitettua. Se yhdistää monenlaisia musiikkityylejä, aikakausia ja kulttuureja. Melodiat ovat niin hienoja, että kuka tahansa nykysäveltäjä on onnellinen pystyessään samaan vaikka vain kerran elämässään”, orkesterin konserttimestari Mikaela Palmu jatkaa.

Jatkokonsertin ohjelmistoon on valittu niin suosituimpia hittejä kuin hieman tuntemattomampia mestariteoksia. Illan aikana kuullaan unohtumattomia poimintoja  mm. Tähtien sodasta, Geishasta, Indiana Jonesista ja Sotahevosesta sekä 7 vuotta Tiibetissä -, Yksin kotona – ja 1941 -elokuvista. Tällä kertaa orkesterin mukana esiintyy myös kuoro.

Williamsin musiikki on haastavaa, mikä sopii mainiosti juuri Vantaan Viihdeorkesterin kaltaiselle orkesterille. Vakiokokoonpanoa ei ole, joten soittajiksi valikoituvat juuri kyseisestä genrestä kiinnostuneet huippuammattilaiset.

“Muunneltava kokoonpano ja sen mukanaan tuoma joustavuus mahdollistavat meille hyvin monipuolisen repertuaarin. Elokuvamusiikki on vain yksi tyylilajeistamme, mutta se sopii meille täydellisesti”, Davies sanoo.

Musiikki toimii ilman elokuvia, mutta elokuvat eivät totisesti toimi ilman musiikkia. Näin Williamsista totesi hänen pitkäaikainen yhteistyökumppaninsa, elokuvaohjaaja Steven Spielberg, kun American Film Institute vuonna 2016 myönsi säveltäjälle  elämäntyöpalkinnon:

”Ilman John Williamsia polkupyörät eivät nousisi ilmaan, eivät liioin luudat huispausotteluissa tai miehet punaisissa viitoissa. Ei olisi Voimaa, eivätkä dinosaurukset kulkisi maapallolla. Emme ihmettelisi, kyynelehtisi, uskoisi. John, sinä teet elokuvistamme uskottavia. Monet elokuvistamme käsittelevät mitä mahdottomimpia unelmia, mutta musiikillinen neroutesi tekee niistä tosia ja ajattomia miljardeille ja taas miljardeille ihmisille.”

 

Ohjelma: 

 1. The Reunion / War Horse
 2. Parade of the Slave Children / Indiana Jones
 3. Marion’s theme / Raiders of the Lost Ark
 4. Scherzo / Motorcycle
 5. Chairman’s Waltz / Geishan muistelmat
 6. Sayuri’s theme and End Credits / Geishan muistelmat
 7. Sugarland Express theme / Sugarland Express
 8. March / 1941
 9. Swing Swing Swing / 1941
 10. Main theme, Reys theme, March of the Renaissance, The Jedi Steps / Star Wars Force Awakens
 11. Overture / The Cowboys
 12. Main theme / 7 Years in Tibet
 13. Reprise and End Credits / Catch Me if you Can
 14. Hymn to the Fallen / Saving Private Ryan
 15. Somewhere in my Memory / Home Alone
 16. Harry’s Wondrous World / Harry Potter and the Sorcerer’s Stone
 17. Battle of the Heroes – The Return of the Sith / Star Wars
 18. Duel of the Fates – The Phantom Menace / Star Wars