AINEEN JA AJAN FESTIVAALI Vol.1

Koska:
2.3.2019 @ 18:00
2019-03-02T18:00:00+02:00
2019-03-02T18:15:00+02:00
Missä:
Kulttuuritalo, Helsinki
Sturenkatu 4
00510 HELSINKI
Hinta:
alk. 39 e

Aineen ja ajan messu laajenee festivaaliksi

Kantaesityksensä marraskuussa saanut Aineen ja ajan messu inspiroi kokonaisen festivaalin. Lauri Porran Vantaan Viihdeorkesterin 70-vuotisjuhlakonserttiin säveltämä messu yhdistää tieteen ja taiteen ja tuo Kulttuuritaloon korkeatasoisen musiikin lisäksi Helsingin yliopiston tiedeinnovaatioita.

Aineen ja ajan festivaali vol 1. järjestetään Helsingin Kulttuuritalossa lauantaina 2. maaliskuuta. Liput ovat nyt myynnissä Tiketissä.

Kantaesityksensä Vantaan Viihdeorkesterin 70-vuotisjuhlakonsertissa saanut Aineen ja ajan messu kertoo musiikin ja tieteen keinoin maailmankaikkeuden elämänkaaren sen synnystä aina viimeisiin hetkiin. Teoksen toisena sanoittajana ja solistina toimii avaruustähtitieteen professori Esko Valtaoja. Toisena solistina kuullaan Ringa Mannerta, joka tulkitsee Paula Vesalan messuun sanoittamat laulut.

Messun kapellimestarina toimii Nick Davies ja Vantaan Viihdeorkesterin kanssa lavalle nousee myös Vaskivuoren lukion tyttökuoro. Messun on säveltänyt Lauri Porra.

Kantaesitys sai mediassa erinomaiset arviot.

Festivaalin musiikillisen osuuden ensimmäisellä puoliskolla kuullaan otteita Mikko Joensuun Aamen-trilogiasta hänen itsensä sekä Vantaan Viihdeorkesterin ja Vaskivuoren lukion tyttökuoron esittäminä.

Festivaalilla Aineen ja ajan tieteellinen osuus syvenee kun Helsingin yliopiston Kumpulan tiedekampus esittelee tieteen ajankohtaisia innovaatioita. Festivaaliyleisö pääsee tutustumaan mm. suprajohdejunaan. Fysiikanlaitos tekee myös näkymättömän näkyväksi; festivaalilla voi mm. kokeilla miltä ääni näyttää eri taajuuksilla, tarkastella kosmisten hiukkausten jättämiä jälkiä sekä ottaa infrapunaselfien.

 


Lauri Porra ja Vantaan Viihdeorkesteri esittävät
AINEEN JA AJAN FESTIVAALI Vol.1
La 2.3.2019
Kulttuuritalo, Helsinki

kapellimestarina Nick Davies

Festivaali alkaa klo 18 tiede-ohjelmalla, musiikillinen osuus alkaa klo 19

Festivaaliohjelma:
Lauri Porran, Esko Valtaojan ja Paula Vesalan
AINEEN JA AJAN MESSU
solisteina Esko Valtaoja ja Ringa Manner

MIKKO JOENSUU
esittää musiikkia Amen-trilogialta sinfoniaorkesterin kanssa