Taiteellinen suunnittelu

Nick Davies

Nick Davies on yksi orkesteri- ja teatterimusiikin johtavista ja suosituimmista kapellimestareista. Noin 25 vuoden aikana karttunut kokemus ja monipuolisuus ovat mahdollistaneet työskentelyn mitä erilaisimpien orkesterien, projektien ja tyylilajien parissa.

Davis on johtanut jokavuotisen Nobelin rauhanpalkinnon kunniaksi järjestetyn konsertin Oslossa vuodesta 2007 lähtien. Hän on esiintynyt hyvin erilaisten taiteilijoiden, kuten Lang Langin, Herbie Hancockin, Earth Wind & Firen ja Stingin, kanssa.  Vantaan Viihdeorkesterin pääkapellimestarina hän aloitti vuonna 2011.

Davies on nähty säännöllisesti maailmankuulun Kuninkaallisen filharmonisen orkesterin vierailevana kapellimestarina. Orkesterin kanssa tehdyt konsertit ovat vaihdelleet sinfonisesta rock-musiikista oopperaan ja elokuvamusiikista klassikoihin. Pitkäaikaisesta yhteistyöstä kertoo myös mittava yhteinen levytyslista.

Davies on nähnyt ja kokenut paljon myös maantieteellisesti. Kapellimestarius on vienyt häntä eri puolille maailmaa Britanniasta Eurooppaan, Kaukoidästä Australiaan sekä kaikkialle Pohjoismaihin.

www.nickdavies.eu

--

 

Lauri Porra

Lauri Porra tunnetaan mm. monipuolisena säveltäjänä, kriitikoiden ylistämänä sooloartistina, hevibändi Stratovariuksen basistina sekä säveltäjämestari Jean Sibeliuksen lapsenlapsenlapsena. Vuoden 2018 alusta lähtien musiikin moniottelijan kädenjälki näkyy ja kuuluu myös Vantaan Viihdeorkesterin taiteellisena partnerina.

"Kevyestä ja klassisesta musiikista ei tarvitse enää puhua erikseen: pop-musiikki, uusi orkesterimusiikki, viihde ja taide ovat lähentyneet viime vuosina niin paljon, että voimme puhua luontevista kohtaamisista. Tämä mahdollistaa uudenlaiset avaukset sekä mielenkiintoisten, muusikoita ja erilaisia yleisöjä yhdistävien, ohjelmistojen rakentamisen”, hän sanoo.

Orkesterimusiikki tuli Porralle tutuksi jo lapsuuden sellovuosina. Tammikuussa 2018 hän julkaisi Sinfonia Lahden kanssa ensimmäisen orkesterilevynsä Entropian.

Ilkka Lehtonen

Ilkka Lehtonen on valmistunut Sibelius-Akatemiasta ja Lontoon Royal Academy of Musicista. Helsingin Kaupunginorkesterin viulisti kertoo mieltävänsä itsensä yhtälailla keikkatyöläiseksi kuin kuukausipalkkalaiseksi: hän on soittanut mm. Suomalaisessa Kamariorkesterissa, Avantissa, Filharmoonisessa Viihdejousikossa, Jukka Eskolan Orquesta Bossassa, Mahler Chamber Orchestrassa, sekä lukuisissa studiosessioissa.

Klassisen musiikin ja viulun lisäksi Lehtonen hurahti jo lapsena bändisoittamiseen. Hän soittaa vapaa-aikanaan kitaraa, rumpuja ja bassoa, laulaa sekä tekee omaa musiikkia.

"Vantaan Viihdeorkesterissa pääsen toteuttamaan kaikkia puoliani: täällä klassinen musiikki ja rytmimusiikki yhdistyvät hienosti. Pääsen kehittämään viihdesoundia ja -fraseerausta ja vaikuttamaan konserttimestarina orkesterin sointiin."

Lehtosen tavoitteena on kirkastaa Vantaan Viihdeorkesterin asema suomalaisten sinfoniaorkesterien perheessä ja tarjota koti musiikille, joka jää muiden orkestereiden repertuaarin reunamille.

Mikaela Palmu

Kun Mikaela Palmu esiintyi ensimmäisen kerran Vantaan Viihdeorkesterin riveissä 1990-luvun puolivälissä, hän mietti, miten huikeaa olisi toimia juuri tämän orkesterin konserttimestarina. Kaukaisen tuntuisesta unelmasta tuli totta vuonna 2012.

"Vantaan Viihdeorkesteri tarjoaa todella kivaa vastapainoa perusklasarille. Se on Suomen ainoa orkesteri, joka toimii keikkasysteemillä – ja pystyy vaihtuvasta kokoonpanosta huolimatta tekemään todella korkeatasoisia keikkoja kahdella tai jopa yhdellä harjoituksella. Tämä vaatii ihan omanlaistaan soittajatyyppiä: oikeanlaista asennetta ja valtavaa osaamista", hän kertoo.

Palmu aloitti viulunsoiton 7-vuotiaana Turun Konservatoriossa ja siirtyi 12-vuotiaana SIbelius-Akatemiaan. Hän debytoi tanssiorkesterin solistina 15-vuotiaana ja ammattiorkesterissa (HKO) 17-vuotiaana. Suomen Kansallisoopperan orkesterissa Palmu soitti 14 vuotta; Turun Filharmonisessa orkesterissa hän toimi mm. vuorottelevana 1. konserttimestarina.

Vuosien kuluessa Palmu on soittanut kaikissa pääkaupunkiseudun ammattilaisorkestereissa, Savonlinnan oopperajuhlaorkesterissa, Avantissa, RNO:ssa ja Turun Soitannollisen seuran juhlaorkesterissa. Hän tekee myös kamari- ja elokuvamusiikkia, erilaisia studiokeikkoja, kesäfestivaaleja sekä yksityiskeikkoja.