Markku Johansson sävellys- ja sovituskilpailu huipentui upeaan finaalikonserttiin

Vantaan Viihedeorkesterin lanseeraama ainutlaatuinen sävellys- ja sovituskilpailu poiki 76 teosta viidestä maanosasta. Maanantain 17.9. finaalikonsertissa kuultiin 15 maailmanensi-iltaesitystä, valittiin voittajat ja jaettiin 18 000 euron palkintopotti.

Finaalikonsertin tunnelma oli innostunut niin lavalla kuin katsomossakin. Illan aikana kuultiin erittäin monipuolinen ja edustava kattaus uutta, täysimittaiselle sinfoniaorkesterille tehtyä viihdemusiikkia. Orkesteri onnistui loistavasti ylikapellimestari Nick Daviesin johdolla, ja spekulointi voittajista kävi väliajalla kuumana.

Kilpailun tuomaristo – Hans Ek (SWE), Markku Johansson, Jaakko Kuusisto (pj) ja Antti Rissanen – päätyivät yksimielisesti seuraavaan ratkaisuun:

Sävellyskilpailu:

1. palkinto, 4000 e, Tango Sinfónico, säv. Sampo Kasurinen

2. palkinto, 2500 e, Uneni, säv. Henri Lyysaari

3. palkinto, 1500 e, Virtual Railways, Risto Kupiainen

Sovituskilpailu:

1. palkinto, 3000 e, Kuolevainen, sov. Teemu Takanen

2. palkinto, 1500 e, Elämältä turpiin sain, sov. Otto Virtanen

3. palkinto, 1000 e, Olet mulle enemmän, sov. Anssi Växby

Toiminnanjohtaja Janne Rönnbäckin mukaan kilpailun järjestäminen oli kova mutta kannattava rutistus. "Vantaan Viihdeorkesteri teki historiaa ja näytti jälleen kerran paikkansa viihdemusiikin edelläkävijänä. Samalla saimme ohjelmistoomme runsaasti laadukasta ja kiinnostavaa uutta musiikkia, jota kuullaan tulevissa konserteissa", hän toteaa.

Lisätiedot:

Kilpailun sihteeri Jussi Lampela, jussi@jussilampela.com, p. 050 558 0386

Toiminnanjohtaja Janne Rönnbäck, janne.ronnback@viihdeorkesteri.fi, p. 0400 780 770