Calendar

elo
30
pe
2019
Suuri sinfoninen matka
elo 30 @ 19:00
Suuri sinfoninen matka @ Musiikkitalo

Tässä on elämä, tässä on maailmankaikkeus, tervetuloa.

Maailmankaikkeus ja mielikuvitus eivät tunne rajoja. Myös elokuinen ilta on täynnä äärettömyyttä ja luovuuden riemua, kun Vantaan Viihdeorkesteri solisteineen kutsuu kuulijat suurelle sinfoniselle matkalle.

Konsertti alkaa Lauri Porran Vantaan Viihdeorkesterille tilaustyönä säveltämällä Aineen ja ajan messulla. Ideat lyövät kipinää ja leimahtelevat iloisesti, kun Esko Valtaoja, Ringa Manner ja sinfoniaorkesterin muusikot johdattelevat yleisön maailmankaikkeuden alusta loppuun – ja vielä sitäkin pidemmälle.

Suvereenisti kaikki rajat ylittävä musiikillinen matkanteko jatkuu, kun Pyhimys ja Saimaa nousevat ensi kertaa lavalle tulkitsemaan keväällä julkaistun yhteisen albuminsa kappaleita suuren orkesterin ja kuoron kanssa. Saimaan musiikillinen runsaus ja pettämätön melodiantaju, Pyhimyksen oivaltavat lyriikat ja sinfoniaorkesterin ilmaisuvoima muodostavat mieliinpainuvan yhdistelmän, jossa kokonaisuus on todella enemmän kuin osiensa summa.

Konsertin johtaa Dalia Stasevska.

syys
21
la
2019
John Williams Movie Themes Concert
syys 21 @ 19:00
John Williams Movie Themes Concert @ Musiikkitalo

UUSINTAKONSERTTI: Vantaan Viihdeorkesteri tuo Musiikkitaloon John Williamsin elokuvamusiikin rakastetuimmat sävellykset

Toukokuun konsertin liput myytiin loppuun ennätysvauhtia, vaan eipä hätää: syyskuussa Musiikkitalolla vietetään jälleen Vantaan Viihdeorkesterin ja ylikapellimestari Nick Daviesin johdolla elämyksellinen lauantai-ilta säveltäjämestari John Williamsin ikonisten teosten parissa.

87-vuotias John Williams on elokuvamusiikin elävä legenda. Williamsin sävellykset ovat antaneet sävyjä ja kuljettaneet tarinankerrontaa reilusti yli sadassa elokuvassa Tappajahaista Indiana Jonesiin ja Schindlerin listaan. Williams on voittanut elokuvamusiikillaan Oscar-palkinnon viidesti ja ehdokkaana hän on ollut häkellyttävät 51 kertaa – enemmän kuin kukaan muu Walt Disneyn jälkeen.

Williamsin musiikki on erottamaton osa esimerkiksi E.T.:n sekä Star Wars – ja Harry Potter -elokuvien maailmaa.

”Ilman John Williamsia polkupyörät eivät nousisi ilmaan, eivät liioin luudat huispausotteluissa tai miehet punaisissa viitoissa. Ei olisi Voimaa, dinosaurukset eivät kulkisi maapallolla. Emme ihmettelisi, kyynelehtisi, uskoisi. John, sinä teet elokuvistamme uskottavia. Monet elokuvistamme käsittelevät mitä mahdottomimpia unelmia, mutta musiikillinen neroutesi tekee niistä tosia ja ajattomia miljardeille, ja taas miljardeille ihmisille”, totesi säveltäjän pitkäaikainen yhteistyökumppani, ohjaaja Steven Spielberg, kun American Film Institute vuonna 2016 myönsi Williamsille elämäntyöpalkinnon.

Tunnetuimpien teosten rinnalla kuullaan yksi Suomen ensiesitys – jo toisen kerran! 🙂

Vantaan Viihdeorkesteri esittää konsertissaan Williamsin tunnetuimpia teoksia ja tuo esiin tämän monipuolisuutta ja pitkää uraa. Konsertissa kuullaan myös Williamsin 60-70-lukujen taitteessa tekemät, palkitut versioinnit Viulunsoittaja katolla – ja Hyvästi, Mr. Chips -elokuvien nimikkoteoksista.

”Vuonna 1969 John Williams loi orkesteriversion Leslie Bricussen Hyvästi, Mr. Chips -elokuvaan säveltämästä musiikista. Teos on hyvä esimerkki siitä, kuinka John Williams on kehittänyt omaa ilmaisuaan ja tyyliään heti uransa alkuajoista lähtien. Orkesteriversio saa nyt ensiesityksensä, sillä sitä ei ole koskaan aiemmin soitettu Suomessa (paitsi toukokuun konsertissa). Kollegani on tehnyt valtavan työn kirjoittaessaan teoksen nuotit ylös elokuvan alusta ja sen alkusoitosta, Vantaan Viihdeorkesterin ylikapellimestari Nick Davies kertoo.

”Williamsilla on maaginen taito hyödyntää orkesterisoittimia: hän tuntee eri instrumenttien rajoitteet ja mahdollisuudet. Williamsin musiikki on haastavaa, mutta aina soitettavissa. Uskon, että Williamsin kappaleiden soittaminen on kaikkien orkesterimuusikkojen unelma. Niiden tunnelmat vaihtelevat ja ne tarjoavat kiinnostavia haasteita”, viihdeorkesterin konserttimestari Mikaela Palmu kehuu.

Musiikkitalossa onkin luvassa konsertti, jossa John Williamsin mukaansatempaava ja teknisesti taidokas musiikki ylittää sukupolvien rajat ja valloittaa kuuntelijoiden sydämet. Tervetuloa nauttimaan elokuvamusiikin klassikoista huippumuusikoista koostuvan Vantaan Viihdeorkesterin tulkitsemana!

marras
30
la
2019
Ääretön ikävä – 60-vuotisjuhlakonsertti
marras 30 @ 19:00
Ääretön ikävä – 60-vuotisjuhlakonsertti @ Kulttuuritalo Martinus

Tommi Läntisen40+60 -juhlavuosi starttaa käyntiin artistin syntymäpäivänä 22. elokuuta., jolloin julkaistaan Tommi Läntisestä kertova kirja Ääretön ikävä – Ura ja elämä. Samana päivänä luvassa on myös kauan kaivattua uutta musiikkia artistilta.

Lokakuussa Tommi Läntinen Band lähtee kiertämään Suomea juhlavuoden keikkojen merkeissä. Ensimmäinen keikkapaikka on, missäpä muuallakaan, kuin artistin synnyinkaupungissa Turussa. Keikkojen yhteydessä Läntinen kertoo musiikin lomassa hittiensä syntymistä ja tarinoista näiden takaa.

Juhlavuosi huipentuu Vantaan Viihdeorkesteri Ensemblen 20 muusikon kanssa yhteistyössä esitettävään Ääretön ikävä – juhlakonserttiin Kulttuuritalo Martinuksessa 30.11.2019. Juhlakonsertin johtaa ja uusista orkesterisovituksista vastaa trumpetisti, kapellimestari Tero Lindberg.

Juhlakonsertissa kuullaan Läntisen suurimmat hitit kuten Via Dolorosa, Kevät ja minä, Villi ja vapaa, Satelliitti, Rööperin kuu ja monta muuta kappaletta.

Liekki palaa!