Sovituksia Anssi Kelasta Kaj Chydeniukseen - Markku Johansson Sävellys- ja sovituskilpailun finaalista tulossa viihdemusiikin ilotulitus

Vantaan Viihdeorkesterin uuteen viihdemusiikkiin keskittyvässä finaalikonsertissa 15 teosta saa maailmanensi-iltansa. Finaaliin on valittu 8 sävellystä ja 7 sovitusta. Tilaisuudessa päätetään myös 18 000 euron palkintorahan jakamisesta kahden kilpailukategorian ja niissä esitettävien teosten kesken.

Sovituskategorian finaalikappaleet ovat: 1972 (Anssi Kela), Elämältä turpiin sain (Tiisu), Kalliolle kukkulalle (Kaj Chydenius), Kukaan ei koskaan (Vesterinen Yhtyeineen), Kuolevainen (Johanna Kurkela), La Mama (Charles Aznavour), Olet mulle enemmän (Laura Voutilainen).

Finaalipaikan lunastaneet kappaleet muodostavat monipuolisen kattauksen uutta, täysimittaiselle sinfoniaorkesterille tehtyä viihdemusiikkia. Mukana on uusia oivaltavia sovituksia erityisesti 2000-luvun kotimaisiin hitteihin.

Sävellyskategoriassa kilpailevat omaleimaiset instrumentaalisävellykset, jotka ovat saaneet innoituksensa esimerkiksi tulisesta tangosta, rautateistä ja uninäyistä.

Vantaan Viihdeorkesterin järjestämä kansainvälinen sävellys- ja sovituskilpailu kiinnosti ympäri maailmaa. Kisan finaalipaikkoja tavoittelemassa oli peräti 76 teosta 15 eri maasta. Kaikille avoimen Markku Johansson sävellys- ja sovituskilpailun finalistit ovat: Jia Jie Chen, Kaapo Ijas, Pertti Jalava, Sampo Kasurinen, Iikka Kotaja, Risto Kupiainen, Pessi Levanto, Henri Lyysaari, Jari Puhakka, Lauri Salokoski, Johannes Salomaa, Teemu Takanen, Jukka Viitasaari, Otto Virtanen ja Anssi Växby.

Markku Johanssonin nimeä kantava sävellys- ja sovituskilpailu on osa Vantaan Viihdeorkesterin 70-vuotisjuhlavuoden ohjelmaa. Kilpailutuomariston muodostavat Hans Ek (SWE), Markku Johansson, Jaakko Kuusisto (pj) ja Antti Rissanen. Konsertin johtaa ylikapellimestari Nick Davies. Solisteina Erika Vikman ja Mikael Konttinen.

Liput konserttiin myy Ticketmaster.

 

Konsertin Facebook-tapahtumasivu

#mjkilpailu

Instagram @vantaanviihdeorkesteri

Twitter @vantaapops

 

Lisätiedot:

Kilpailun sihteeri Jussi Lampela, jussi@jussilampela.com, p. 050 558 0386

Toiminnanjohtaja Janne Rönnbäck, janne.ronnback@viihdeorkesteri.fi, p. 0400 780 770

Media-akkreditointi: Jane Manninen,  jane.manninen@viihdeorkesteri.fi, 040 820 7858