Markku Johansson sävellys- ja sovituskilpailuun osallistujia kaikkialta maailmasta: MUKANA 75 KILPAILUTEOSTA LÄHES 20 MAASTA

Markku Johansson sävellys- ja sovituskilpailuun osallistujia kaikkialta maailmasta:

MUKANA 75 KILPAILUTEOSTA LÄHES 20 MAASTA

Vantaan Viihdeorkesterin viime syksynä julkistama kilpailu päättyi pe 15.6. Se poiki huikean määrän kovatasoisia sävellyksiä ja sovituksia viidestä maanosasta.

Kilpailuun lähetettiin 47 sävellystä ja 28 sovitusta Euroopasta, Aasiasta, Pohjois- ja Etelä-Amerikasta sekä Australiasta. Lähes 20 maan joukosta löytyvät kaikki keskeiset Euroopan valtiot sekä joukko kaukaisempia maita, kuten Iran, Brasilia, Japani, Kiina ja USA.

"Teosten taso on korkea ja osallistujien joukossa sekä tuoreempia tekijöitä että pitkän linjan tunnettuja ammattilaisia. Materiaali on hyvin vaihtelevaa ja osin kokeilevaakin", kilpailun sihteeri Jussi Lampela kuvailee.

"Kilpailu vahvistaa Vantaan viihdeorkesterin roolia suomalaisen musiikkikentän edelläkävijänä. Sen myötä saadaan myös runsaasti uutta ohjelmistoa."

Tuomaristo valitsee kilpailuteosten joukosta noin 12 finalistia, jotka saavat maailmanensi-iltansa 17.9. järjestettävässä kilpailukonsertissa. Tilaisuudessa päätetään myös 18 000 euron palkintorahan jakamisesta kahden kilpailukategorian ja niissä esitettävien teosten kesken. Konsertin johtaa kapellimestari Nick Davies.

Markku Johanssonin nimeä kantava sävellys- ja sovituskilpailu on osa Vantaan Viihdeorkesterin 70-vuotisjuhlavuoden ohjelmaa. Sen tuomaristoon kuuluvat Hans Ek (SWE), Markku Johansson, Jaakko Kuusisto ja Antti Rissanen. Aikaisemmat tiedotteet löytyvät täältä.

Vantaan Viihdeorkesteri on Suomen monipuolisin täysimittaisella sinfoniaorkesterikokoonpanolla esiintyvä viihdeorkesteri. Sen soittajat ovat rockin, klassisen musiikin ja jazzin huippuosaajia. Orkesterin ylikapellimestari Nick Davies on johtanut lukuisia nimekkäitä sinfoniaorkestereita eri puolilla maailmaa.

 

Lisätiedot:

Toiminnanjohtaja Janne Rönnbäck
janne.ronnback@viihdeorkesteri.fi
0400 780 770

Kilpailun sihteeri Jussi Lampela
jussi@jussilampela.com
+358 50 558 03 86